Adventure Guiding Winand

CANYONING

Bestemmingen

  • Oostenrijk (Vorarlberg en Tirol)
  • Italië (Como, Domodossola en Noasca)

 

De canyons in Vorarlberg, Oostenrijk ken ik het beste, maar natuurlijk kunnen we hier Tirol nog bij nemen. In Italië trek ik naar het bekende Como en het minder bekende maar absoluut niet minder mooie Domodossola en Noasca, die minder platgelopen worden.

Of het nu Oostenrijk of Italië is, elke regio heeft ongelooflijk mooie canyons die op elk hun manier betoverend zijn. Ook als je dezelfde canyon een andere keer nog eens doet, is de ervaring anders.

Wat is Canyoning?

Heb je als kind ooit gedacht tijdens een wandeling (in de bergen): “ik wil in die rivier spelen en ze een stukje volgen!”? Wel dat is Canyoning: we volgen een bergrivier stroomafwaarts. Om de natuurlijke obstakels op onze weg te overwinnen moeten we niet enkel klimmen en klauteren, maar ook mogelijks abseilen (of rappel zoals we het ook al eens noemen), springen, glijden en zelfs zwemmen.

Elke canyon is anders, het ene uiterste is zeer alpien (groot hoogteverschil over de tour) en moet je voornamelijk abseilen zonder bijvoorbeeld springen / glijden / zwemmen, het andere uiterste is zeer aquatisch wat betekent dat er voornamelijk gezwommen moet worden en gesprongen of gegleden kan worden. Tussen dit “alpine” en “aquatische” type is er een zeer groot bereik, heel interessant om te ontdekken!

Voorbeeldreis

Wil je heel graag een canyoningreis doen, maar vind je niet meteen partners? Contacteer me dan zeker! Ik hou een lijst bij en probeer een gemeenschappelijke datum te prikken, geef zeker een voorkeurperiode op wanneer jij zou kunnen / willen gaan.

 

Canyoning Oostenrijk

Beginner of ervaren? Vorarlberg heeft alles te bieden: enerzijds de betoverende Merlins World tour met haar hoge rotswanden, anderzijds de ruwere Hard Rock tour waar je zelf actief leert abseilen.

Canyoning Como Italië

Hier vinden we Canyons die absoluut tot de mooiste ter wereld behoren. Je moet het zelf gezien hebben. Voor de echte fanaten die minstens een eerste ervaring hebben gehad.

Het verloop en de omschrijving van deze 2 reizen ziet er eigenlijk hetzelfde uit: we zitten elke dag in een canyon. Afhankelijk van het weer (veiligheidsredenen: canyon is geen slecht weer-alternatief), het niveau van de groep en later op de week de vermoeidheid wordt het programma vastgelegd en per dag aangepast.
Er zal zeker een canyon dagtocht inzitten waar we in de canyon picknicken. Bijvoorbeeld:

• Zaterdag: heenreis
• Zondag: rustige canyon met ruimte om aan techniek te werken
• Maandag: canyoningtour met aquatisch karakter (veel in het water, bijvoorbeeld zwemmen, springen, glijden)
• Dinsdag: canyoning dagtour (met picknick)
• Woensdag: kleinere canyoningtour
• Donderdag: canyoningtour met “expeditie” karakter
• Vrijdag: canyoningtour
• Zaterdag: terugreis

We kunnen ook steeds een rustdag inplannen. In de voor- of namiddag (afhankelijk van het weer) zijn we ook regelmatig vrij, bijvoorbeeld om nog wat cultuur mee te pikken of gewoon om te recupereren.

 

Combinaties

Wil je op een reis één of meerdere canyoning toeren combineren met nog andere activiteiten? Lees dan hier verder op de pagina combinaties