Adventure Guiding Winand

WINTERSPORT

Skihal BE – NL

Wil je je samen met mij voorbereiden op je volgende skireis of een eerste keer proeven van hoe het aanvoelt met 1 of 2 planken onder de voeten over de sneeuw te glijden, aarzel dan niet mij te contacteren!

Ondertussen heb ik 7 volledige winterseizoenen ervaring als ski- en snowboardleraar waarin ik amper een dag niet op/in de sneeuw gestaan heb. Een “snowfie”(*) hoort erbij 😉.

(*) selfie in de vorm van een gezichtsafdruk in de sneeuw

Skischule Salober Schröcken

Tijdens de winter werk ik voor Skischule Salober Schröcken. Wil je toch met mij op pad? Ik kan niet 100% garanderen dat het lukt, maar vraag het zeker na bij de skischool via https://www.skischule-salober.com/

Wat is er mogelijk? Alles van beginners op de piste tot gevorderden naast de piste. Jawel, ik mag je meenemen in de diepsneeuw! We kunnen ons verdiepen in lawinekunde, hoe je de gevaren herkent en er rekening mee kan houden.

We kunnen ook “Pieps-zoeken” trainen (het zoeken naar iemand die onder de lawine terecht kwam). Hierbij kan ik niet enkel mijn ervaring als skileraar doorgeven, maar ook die van de Oostenrijkse bergredding waar ik mij engageer als vrijwilliger.

Liever op de piste? Opties genoeg in het grootste skigebied van Oostenrijk, top 5 ter wereld. Ik kan je door het gehele skigebied gidsen op onder andere de run-of-fame.

Snowshoeing

Snowshoeing is de perfecte activiteit om van het winterlandschap te genieten. We komen op plaatsen waar geen liften, geen skipistes noch wandelpaden te zien zijn. Ik mag jullie meenemen in de diepsneeuw, weg van alles en iedereen. We kunnen de tocht onder andere in het thema van lawinezekerheid doen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een training inbouwen waar je zelf een onder de sneeuw bedolven rugzak moet zoeken met een Pieps apparaat of ons laten overweldigen door de winter en de rust in de Alpen.

Doe je niet aan skiën of snowboarden en wil je eens dieper de wildernis in of wil je eens iets anders? Laat je verrassen, wie weet bouwen we zelfs een iglo! 

Ik zit het hele winterseizoen in Warth-Schröcken (Oostenrijk). Als je je wintervakantie daar in de buurt boekt, kunnen we kijken op welke momenten we een sneeuwschoenwandeling kunnen inplannen. Is er toevallig een volle maan? Dan kunnen we eropuit trekken in het licht van de volle maan die op onze weg alle omliggende en besneeuwde bergtoppen verlicht: een prachtig nachtpanorama.

Combinaties

Combinaties is de naam die ik koos voor “reizen op maat”, in die zin dat je hier zelf kan kiezen welke van de aangeboden activiteiten je doet op de reis en hoeveel van elk. Voor wintersport beperkt het zich voorlopig tot ski- en/of snowboardles via de skischool. Snowshoeing kan rechtstreeks via mij bijvoorbeeld na de skiles, zodat je geen minuut skiplezier hoeft te missen. Lees hier meer…